Пазарният дял на Windows Phone се увеличава, Nokia държи лъвския пай

Пазарният дял на Windows Phone се увеличава, Nokia държи лъвския пай
A A+ A++ A

Localytics публикуват данните си за пазара на мобилни телефони, според които за щастие на Microsoft и Nokia, Windows Phone увеличава пазарния си дял. Както знаем обаче, Nokia в момента разчитат изцяло на платформата на Microsoft, така че, за да наваксат загубените си позиции, ще им е нужен доста сериозен ръст, с какъвто все пак Windows Phone още не може да се похвали.

От началото на годината пазарният дял на Windows Phone се е увеличил с 312% в световен мащаб и с 273% на американския пазар. Присъствието на Nokia на пазара на устройства с Windows Phone пък се е увеличило от 22% на 60%, а пазарният дял на компанията на пазара в САЩ се е вдигнал от 0 на 32%. Любопитна е и новината, че пазарният дял на Samsung при телефоните с платформата е намалял от 23% на 13%, а този на HTC е бил 44%, но в момента е 21%.

От HTC обаче все още могат да се похвалят с най-голямо присъствие на пазара за телефони с Windows Phone в Щатите, въпреки растежа, който отбелязват Nokia. Надеждите на Nokia и Microsoft за още по-добро представяне си остават за пускането на Windows Phone 8.

http://www.localytics.com/blog/2012/microsoft-and-nokia-face-mobile-future-together/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници