Пол Макартни помогна за освобождаването на окован слон в Индия

Пол Макартни помогна за освобождаването на окован слон в Индия
В четвъртък стана ясно, че 13-годишният слон Сундер ще бъде спасен от ада в барака в индийската област Махараштра и ще бъде преместен в център за дивата природа. Снимка: ПЕТА
A A+ A++ A

Сър Пол Макартни помогна за освобождаването на слон, държан окован и на тъмно в продължение на седем години в Индия.

Легендарният член на „Бийтълс” и актрисата Памела Стивънсън разговаряли с индийския министър на горите д-р Патанграо Кадам за освобождаването на животното.

В четвъртък стана ясно, че 13-годишният слон Сундер ще бъде спасен от ада в барака в индийската област Махараштра и ще бъде преместен в център за дивата природа.

„Видях снимки на младия Сундер. Слонът е държан сам в барака на храм и е окован с вериги с шипове. Години от живота му са били погубени заради държането му и злоупотребяването с него по този начин. Стига толкова. Измъкнете Сундер", написал певецът до индийския министър, съобщава таблоидът „Сън", цитиран от БГНЕС.

„Благодарни сме на министъра на горите, че се съгласи да освободи Сундер", заяви от своя страна представителката на ПЕТА Мими Бекечи.

Музикантът не за първи път пише писмо, в което изразява мнението си и го използва като сила за промяна.

Той неотдавна подкрепи руската пънк група „Пуси Райът”, чиито членки бяха осъдени на по две години затвор заради хулиганство, мотивирано от религиозна омраза.

#Пол Макартни #Индия #слон #Бийтълс #ПЕТА #Пуси Райът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници