Патент за дизайн може би показва Nokia Phi с Windows Phone 8

Патент за дизайн може би показва Nokia Phi с Windows Phone 8
A A+ A++ A

Вече писахме за очаквания топмодел с Windows Phone 8 на Nokia, който най-вероятно ще бъде представен на 5 септември в Ню Йорк. Устройството с кодово име Phi беше описано от руснака Елдар Муртазин като по-тънко от Lumia 900, но запазващо същия дизайн, който залага на масивен корпус от поликарбонатна пластмаса. По-рано днес и източници на The Verge потвърдиха информацията за представяне на 5 септември, но допълниха, че тогава ще видим и модел от по-нисък клас с кодовото име Arrow. От сайта пишат, че Phi ще има и извито предпазно стъкло - една от особеностите на Lumia 800 и N9.

Преди време видяхме снимка, за която се предполага, че показва Nokia Phi, а междувременно в сайта на американския патентен офис се появи документ за патент, който е бил връчен на Nokia преди броени дни. Той е за дизайна на ново устройство, което по всичко личи е Nokia Phi. Скицата показва смартфон, който напомня на Lumia 900, но с някои разлики - например различна позиция на говорителя и намалена рамка на екрана.

Според изображението предпазното стъкло не е извито, а освен това и дебелината на корпуса не изглежда много по-малка от тази на Lumia 900. Не се вижда и порт за microSD карта, но той може да е скрит в горната част на корпуса при слота за microSIM. Разбира се, подобна скица може и да не пресъздава точно особеностите на телефона, но изглежда става дума за наследник на Lumia 800.

http://www.liveside.net/2012/08/23/nokia-phi-windows-phone-8-device-confirmed-via-design-patent/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино