Меркел и Оланд отново на ключова среща за еврозоната

Меркел и Оланд отново на ключова среща за еврозоната
Меркел и Оланд се прегръщат по време на среща в Реймс, Франция, на 27 юли 2012 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд ще се опитат да покажат единство на среща, която е решаваща за бъдещето на Гърция в еврозоната.

Срещата ще се състои в Берлин в четвъртък, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

Засега Германия отказва каквито и да е преговори за промяна на плана за подпомагане на Атина, преди публикуването през септември на доклада на Тройката международни кредитори на Гърция - ЕС, Международния валутен фонд и Европейската централна банка.

Председателят на еврогрупата Жан Клод Юнкер, който в сряда бе на кратко посещение в Атина, също заяви, че от доклада на "Тройката" зависи дали Гърция ще получи повече време, за да изпълни обещанията да икономиса над 11 милиарда евро чрез драстични орязвания на бюджета и структурни реформи. Гърците имат "последен шанс", каза Юнкер.

„Що се отнася до непосредственото бъдеще, според мен топката е в полето на Гърция. Това е последен шанс и гърците трябва да го знаят. Хората понесоха много, но няма лесен изход от кризата и затова оздравяването на държавните финанси и погасяването на дълговете остават приоритет", изтъкна той.

#Ангела Меркел #Франсоа Оланд #Президент на Франция #Канцлер на Германия #еврозоната #еврозона #Гърция #Жан-Клод Юнкер #Берлин #Германия #Франция #Атина #МВФ #ЕЦБ #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници