Нов голям пожар избухна в Калифорния, евакуираха и Арнолд Шварценегер (СНИМКА)

Нов голям пожар избухна в Калифорния, евакуираха и Арнолд Шварценегер (СНИМКА)
A A+ A++ A

Нов голям пожар избухна в Калифорния и отново наложи евакуация. Огънят е в северозападните квартали на Лос Анджелис, в близост до популярния център Гети в квартал Брентууд, предаде БГНЕС.

Досега са унищожени 8 имота, а пожарът гори в непосредствена близост до натоварената магистрала 405, която е основна пътна артерия, пресичаща Лос Анджелис от север на юг. Кметът Ерик Гарсети обяви, че е подписал заповед за обявяването на извънредно положение и добави, че 1000 пожарникари ще се борят с огъня.

Около 10 000 частни домове и търговски обекти са в района, за който е обявена задължителна евакуация. Холивудската звезда и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер е сред собствениците, на които е заповядано да се евакуират. "Евакуираха ни в 3:30 сутринта. Ако сте в застрашената зона, не се мотайте. Махайте се. В момента съм благодарен на най-добрите пожарникари в света, истинските екшън герои, които тичат към опасността, за да предпазят своите съграждани калифорнийци", написа Арнолд Шварценегер в Тwitter. В зоната, заплашена от огъня, има още кампус на университет и голям старчески дом, като обитателите им са били преместени на сигурно място.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници