Франция улесни наемането на българи и румънци заради ромите

Франция улесни наемането на българи и румънци заради ромите
Френският министър на жилищната политика Сесил Дюфло след съвещание за проблема с ромите от България и Румъния. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Френското правителство облекчи наемането на граждани на България и Румъния от френски работодатели като мярка за справяне с проблема с пребиваващите в страната български и румънски роми.

Кабинетът на Франция реши в сряда да "смекчи ограниченията" за достъпа на роми от България и Румъния до работа, като "премахна данъка", плащан от работодателите, и разшири списъка на професиите, до които те могат да имат достъп.

Това съобщи френският министър на жилищната политика Сесил Дюфло, цитирана от АФП и БГНЕС.

С решението, взето на съвещание на няколко министерства, се "улеснява постъпването на работа, като до голяма степен се разширяват и смекчават ограниченията, които в момента тегнат върху ромите, желаещи да работят", посочи министърката след съвещанието.

От друга страна, френският кабинет одобри разформироването на незаконните катуни, когато има съдебно решение за това, или за да се изключи опасност за санитарната            обстановка, се казва в комюнике на правителството.

От началото на 2010 г. напливът на роми от България и Румъния във Франция се превърна в международен проблем, след като Париж реши да ги екстрадира обратно, въпреки че са граждани на ЕС.

#Румъния #трудов пазар #Сесил Дюфло #Франция #роми #ЕС #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници