Още 18 млн. лв отпуска правителството за пътища

Още 18 млн. лв отпуска правителството за пътища
По този начин общият размер на предоставените средства става 103 млн. лева, вместо досегашните 85 млн. лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Допълнителни 18 млн. лв отпуска кабинетът за изграждането на пътища, които са приоритетни за развитието на инфраструктурата в България.

На редовното си заседание в сряда правителството измени своето Постановление №86 от т. г. и отпусна допълнително 18 млн. лв. за приоритетни инфраструктурни проекти, предаде БГНЕС.

По този начин общият размер на предоставените средства става 103 млн. лева, вместо досегашните 85 млн. лева.

Отпускането на допълнителното финансиране е необходимо за срочното изграждане на пътища с особено значение за социално-икономическото развитие на страната.

Такива са отсечката от Шумен до Белокопитово и от Белокопитово до Каспичан, 8-километровата връзка между автомагистрала „Хемус" и Софийския околовръстен път, четирилентовият път от Бургас за Слънчев бряг, рехабилитацията на пътищата по южното черноморие и др.

#България #инфраструктура #пътища #Кабинет #правителство #Шумен #Белокопитово #автомагистрала „Хемус" #Софийския околовръстен път #Бургас #Слънчев бряг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници