САЩ подкрепи интеграцията на Македония в ЕС и НАТО

САЩ подкрепи интеграцията на Македония в ЕС и НАТО
Според Филип Рийкър диалогът на високо равнище за присъединяване към ЕС е добра възможност Македония да се продължи с реформите във важни области като правосъдието и медиите. Снимка:fpc.state.gov
A A+ A++ A

САЩ силно подкрепя евро-атлантическата интеграция на Македония, заяви американският заместник помощник държавен секретар Филип Рийкър след среща с македонския премиер Никола Груевски в Скопие.

„САЩ силно подкрепят интеграцията на Македония в Европейския съюз и НАТО, което е наша политика по отношение на Македония и на целия регион, за който отговарям в Държавния департамент", посочи Филип Рийкър пред агенция МИА, цитирана от БТА.

По думите му диалогът на високо равнище за присъединяване към ЕС е добра възможност Македония да продължи с реформите във важни области като върховенството на правото и свободата на медиите.

„Реформаторският процес е добра възможност и затова насърчаваме напредъка в тази насока", допълни Филип Рийкър.

По време на посещението си в Македония той се срещна с президента Георге Иванов, с премиера Никола Груевски и с външния министър Никола Попоски.

Стратегическите цели на Република Македония - членството в НАТО и Европейския съюз като най-високи приоритети и възможността за деблокиране на интеграционните процеси, бяха централни теми на разговорите на Филип Рийкър в Македония.

#Македония #Никола Груевски #Скопие #Георге Иванов #Никола Попоски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници