Данаил Кирилов: Нинова дори не е хванала какво се дебатира

Данаил Кирилов: Нинова дори не е хванала какво се дебатира
A A+ A++ A

Няма да коментирам обвиненията на Корнелия Нинова. Тя дори не е разбрала за какво дебатираме. Това каза пред журналисти в парламента правосъдният министър Данаил Кирилов, предаде  ТОПНОВИНИ.

В зала лидерът на БСП заяви, че ГЕРБ се държат политически лицемерно, демонстрират морална нищета и ги призова да оттеглят предложението си съкратеното съдебно следствие да остане в НК.

„Виждам, че внимателно си водеше бележки, но не сме на консомолско състезание. Дебатът трябва да е сериозен“, коментира Кирилов. 

В отговор на въпрос къде е пресечната точка между двете предложения за съкратеното съдебно следствие, министърът поясни: „В института за съкратено съдебно следствие- който има норми от процесуален и материален характер“.

Той припомни, че идеята на БСП, „Обединени патриоти“ и „Воля“ е била отхвърлена през 2009 година, защото няма да породи желания ефект.

 „За това се опитахме да потърсим и да намерим друго решение“, изтъкна Кирилов. Министърът каза още, че предложението за коригиране на наказанието с до 1/5 лесно може да се коригира в рамките на дебата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници