За възрастни: Комикси разказват за седемте градски грехове

За възрастни: Комикси разказват за седемте градски грехове
A A+ A++ A

Писателя Благой Иванов и художникът Петър Станимиров създадоха сборник с комикс разкази за възрастни, изпъстрени с истории за седемте градски грехове.

"Генералната концепция е да се опитаме да вкараме комикса в нормалната литература, защото когато се издават комикси у нас, те винаги са били по-бутикови издания, отколкото общодостъпни", коментира Благой Иванов пред "България сутрин" по Bulgaria on Air.

По думите му комиксът може да бъде едновременно и добра литература и добро изобразително изкуство, ако е направено качествено.

Художникът Петър Станимиров сподели, че създаването на сборника им е отнело около 2 години. "Цялата идея за създаването на тази книга е на Благой. Аз го подкрепям във всичко, което е написал. Дълго време чакахме да направим нещо заедно", обясни Станимиров.

По неговите думи в България се среща мисленето, че комиксите са само за деца. Станимиров сподели, че има две-три истории, които са свързани с деца и там се е наложило да се работи много внимателно.

"Не искаме никъде самоцелното насилие. Ако нещо се случва, то трябва да е, защото историята го изисква", сподели писателят.

Премиерата на книгата ще бъде на 19 септември от 19:00 в столичен клуб.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура-69
Последно от Култура-69

Всички новини от Култура-69 »