Близки на моряците от кораба „Св. Николай" искат лична среща с премиера

Близки на моряците от кораба „Св. Николай" искат лична среща с премиера
Българският кораб „Св. Николай" беше задържан на 15 август и на него бяха открити близо 3 тона кокаин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Близките на българските моряци от екипажа на кораба „Свети Николай", задържани в Испания заради 3 тона кокаин, открити на борда, търсят съдействие от премиера Бойко Борисов.

„Желаем дипломатическото представителство на Република България в Кралство Испания, да установи правния статут на нашите близки, необходимостта от наемане на адвокати, както и тяхното физическо и психическо състояние," пишат семействата на 21-членния екипаж в отворени писма до министър-председателя, вътрешния министър Цветан Цветанов, председателя на парламента Цецка Цачева и министъра на външните работи Николай Младенов.

Близките на задържаните българи предупреждават, че членове от екипажа имат нужда от лекарствени продукти, и апелират към държавните институции да се погрижат за осигуряването им, информира Ивелина Атанасова, близка на капитана на кораба Иван Станчев, цитирана от БГНЕС.

В писмата си те припомнят думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че службите не са имали възможност да информират техните близки.

„Изхождайки от Вашите думи, г-н министър-председателю, че не е имало начин българските служби да информират нашите съпрузи, синове и бащи за превоза на наркотици, вярваме, че те са невинни!" - пишат роднините и настояват за лична среща с премиера Бойко Борисов.

„Вероятно разбирате в какво състояние сме в момента във връзка с липсващата информация за съдбата на нашите роднини", завършват те.

В събота специализираната прокуратурата повдигна обвинение на Дойчин Дойчев, собственик на кораба „Свети Николай".

Дойчин Дойчев е обвинен за участие в организирана престъпна група за трафик на наркотици. Такова обвинение беше повдигнато и на Руслан Колев.

Двамата са участници в групата, прокурорите имат данни и работят по посока на това да установят и други участници в групата и от българите, които бяха задържани в Испания.

#кораб „Свети Николай" #Испания #кокаин #Иван Станчев #български моряци #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #Николай Младенов #Цецка Цачева #Дойчин Дойчев #Руслан Колев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници