Турция нямала повече място за сирийски бежанци

Турция нямала повече място за сирийски бежанци
Ако броят на бежанците в Турция надвиши 100 000 души, няма да имаме място, където да ги настаним, предупреди външният министър Ахмет Давутоглу. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Турция скоро може да няма повече място да приютява бежанци от Сирия, предупреди министърът на външните работи Ахмет Давутоглу.

„Това означава, че ООН вероятно ще трябва да обособи лагери в безопасни зони в рамките на страната, разкъсване от гражданска война," каза Ахмет Давутоглу, цитиран от „Ройтерс" и „Дневник".

Броят на бежанците, които бягат от Сирия, рязко се увеличи с ескалацията на конфликта и в Турция достигна до 70 000 души, което затруднява страната в справянето с големия поток хора.

„Ако броят на бежанците в Турция надвиши 100 000 души, няма да имаме място, където да ги настаним. Трябва да намерим място за тях в Сирия. ООН може да направи лагери в границите на Сирия," посочи Ахмет Давутоглу пред вестник „Хюриет".

Гражданските протести срещу режима на президента Башар Асад започнаха през март 2011 г. и конфликтът става все по-кървав.

#Турция #Сирия #Ахмет Давутоглу #бежанци #Башар Асад #бежански лагер #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници