Нинова за Борисов: Изглежда много нервен и обречен

Нинова за Борисов: Изглежда много нервен и обречен
A A+ A++ A

Соцлидерката Корнелия Нинова реши да успокоява лидера на ГЕРБ за кметските избори в София и отказа да му разкрие плановете си кого ще подкрепи за кмет на столицата.

"Премиерът изглежда много нервен и звучи много обречен. По-спокойно, искам да му кажа, да си запази силите, пилците се броят наесен", препоръча на Борисов соцлидерката. "Ние още не сме обявили кандидат за София, а той вече ни определи като популисти, без да знае какво предлагаме, и като едни хора, които ще правят подла кампания в София. И за какво? Че БСП не издига свой кандидат", коментира пред медиите соцлидерката след заседание на Изпълнителното бюро.

Тя продължи да пази в тайна дали БСП ще издигне омбудсмана за свой кандидат и нито отрече, нито потвърди тази възможност. Дали Мая Манолова ще бъде подкрепена от социалистите, ще стане ясно в началото на септември, когато решението ще бъде взето на градската конференция на столичната соцорганизация, уточни Нинова. Тя не скри, че червените в София няма да играят с чисто партийна кандидатура, а ще търсят широка подкрепа "за смяна на модела", по думите й. 

"Ние бихме искали да се обърнем към всички, които искат да променят модела на феодалните отношения в общините на ГЕРБ. На първо време да се промени слоганът на управление в София - ремонт на ремонта и проверка на проверките", заяви Нинова.

Тя анонсира, че на пленум на партията на 3 септември ще бъдат обявени първите стотина кандидат-кметски кандидатури на социалистите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници