Строителен предприемач организирал трафика на кокаин с кораба „Св. Николай"

Строителен предприемач организирал трафика на кокаин с кораба „Св. Николай"
Според Цветан Цветанов зад легалния строителен бизнес на Руслан Колев може да се крие схема за пране на пари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Задържаният в България като основен организатор на трафика на близо 3 тона кокаин от Латинска Америка към Европа Руслан Колев е имал легален строителен бизнес у нас, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„За Руслан мога да кажа, че си е осигурил доста добър стандарт на живот. От проверките, които са направени, сме установили, че се е занимавал със строителство на жилищни сгради. Но това е и част от предполагаемото пране на пари," съобщи Цветан Цветанов в интервю за в. „24 часа".

Той отново потвърди, че част от задържаните са имали комуникация и с Иван Тодоров-Доктора и с Евелин Банев-Брендо, но към момента няма данни за съпричастност на Брендо към задържания товар от 3 тона кокаин на кораба „Свети Николай" в Испания.

„При задържането на тези тонове кокаин при всички положения се очаква да има и конфликти заради неуредените сметки. Това би могло да провокира определено напрежение в средите на организираната престъпност," прогнозира Цветан Цветанов.

На въпрос има ли вече яснота къде ще бъдат съдени моряците и организаторите на трафика, Цветанов заяви: „Това ще бъде дискутирано следващата седмица при срещите ми в Испания. В момента концентрираме вниманието си около разкриването на цялата престъпна схема".

Междувременно в петък вечерта след изтичането на 24-часовата мярка на собственика на фирмата, менажирала кораба, Дойчин Дойчев бе освободен.

Той е поел ангажимент, че доброволно ще се яви на разпит в специализираната прокуратура в София, която води разследването.

#кораб „Свети Николай" #Испания #кокаин #Цветан Цветанов #строителство #Дойчин Дойчев #Иван Тодоров-Доктора #Иван Тодоров #Доктора #Евелин Банев-Брендо #Евелин Банев #Брендо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници