Обвиниха в умишлено убийство родилката, задушила бебето си

Обвиниха в умишлено убийство родилката, задушила бебето си
Четиридневното момченце бе открито мъртво на 18 юни в болничната стая на майка си в пловдивската клиника „Торакс". Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

32-годишната Юлияна Илинова от Сопот получи обвинение за умишлено убийство на новороденото й бебе от прокуратурата в Пловдив.

За такова престъпление законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без право на замяна, заяви говорителят на държавното обвинение в града под тепетата Галина Андреева пред Дарик радио.

Четиридневното момченце бе открито мъртво на 18 юни в болничната стая на майка си в пловдивската клиника „Торакс".

При аутопсията бе установено, че детето е било насилствено задушено, а Юлияна Илинова бе задържана във Второ РПУ-Пловдив за 24 часа, след което бе освободена.

При разпитите жената, която има още две деца - момичета на 11 и 2 години, признала, че е забременяла от друг мъж. Тя крила бременността си, защото живее в малък град и се е страхувала от реакциите.

Назначената от Районната прокуратура в Пловдив съдебно-психиатрична експертиза показа, че майката не е страдала от следродилна депресия. В момента 32-годишната Юлияна Илинова е на свобода.

#Юлияна Илинова #Пловдив #бебе #родилка #умишлено убийство #Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници