Вигенин седна до Караянчева на трибуната в НС

Вигенин седна до Караянчева на трибуната в НС
A A+ A++ A

Соцдепутатът Кристиан Вигенин стана заместник-председател на Народното събрание, както NOVA съобщи още преди седмица. Предложението бе на лидера на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова.

106 депутати избраха Вигенин за заместник на Караянчева. Четирима народни избраници гласуваха "против", а още толкова се въздържаха. Вигенин попълва вакантното място на трибуната, след като преди повече от година мнозинството свали от поста му Валери Жаблянов. В знак на протест БСП не предложи негов приемник на поста. В момента обаче самият Жаблянов е в немилост заради критиките си към ръководството на партията, поради което Нинова го извади от ИБ на БСП и от други постове.

Той е отстранен и от състава на делегацията на НС в ПАСЕ заедно с Анелия Клисарова. Вместо тях влиза депутатът Георги Йорданов.

Другият свален от постове и комисии в НС е Антон Кутев, който бе изваден от ръководството на лявата група в НС преди дни, а днес му бе  отнета и комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите. Начело на комисията го замени социалистът Георги Гьоков. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници