Сливен и Ямбол си противоречат за задръстванията

A A+ A++ A

В един ден полицейските управления в Сливен и Ямбол разпространиха взаимно противоречащи си информации по кой маршрут е най-добре да се мине, за да се избегнат задръстванията в участъка от края на магистралата "Тракия" при Ямбол до включването в частта и край Карнобат.

Там в събота и неделя се образува страхотна тапа, като дистанцията от по-малко от 100 километра се изминаваше за около пет часа.

В четвъртък първо от сливенската полиция предупредиха, че през почивните дни е възможно да се образуват колони и да се затрудни движението в района на "Петолъчка", предаде „Дневник".

Като вариант за скъсяване на участъка с тежък трафик на пътуващите в посока Бургас, се препоръчва да ползват пътя с. Веселиново – Зимница – "Петолъчка".

Час и половина по-късно обаче от полицията в Ямбол пък излязоха със съобщение, че точно тази отсечка е в ремонт, като се поставят пътни знаци, мантинели, изграждат се тротоари в село Зимница.

За капак в района се въртят и около 600 тежкотоварни автомобила и друга строителна техника, ангажирани със строителството на продължението на магистрала "Тракия", отбелязва „Дневник".

Сливенските полицаи съветват също пътуващите към Бургас и Южното Черноморие да ползват и алтернативния маршрут Ямбол - Средец - Бургас. Колегите им от Ямбол обаче уточняват, че той е с нарушена цялост на пътното платно. Това се потвърждава и от читатели на "Дневник", които сигнализираха, че спуканите гуми и изкривените джанти са ежедневие.

Полезната информация от сливенската полиция е, че в посока Черноморието в петък трафикът е най-натоварен от 16 до 19.30 часа, а събота от 8 до 12 часа. В обратната посока най-сериозно е положението в неделя от 13 до 19.30 часа. Съветът е да се избягват тези пикови часове.

#Ямбол #Сливен #Южното Черноморие #Петолъчката #КАТ #задръствания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници