"М-Тел" отчита ръст на абонатите, спад на печалбата и приходите за тримесечието

"М-Тел" отчита ръст на абонатите, спад на печалбата и приходите за тримесечието
A A+ A++ A

Вече са известни финансовите резултати на "М-Тел" за второто тримесечие на годината - период, който според компанията е бил белязан от трудни макроикономически условия и среда на засилена конкуренция. В доклада на Telekom Austria се посочва, че ниското потребление и намаляването на цените са попречили на компанията да таксува премиум цени в сравнение с тези на конкурентите. Като начин за справяне с негативната тенденция се посочва фокуса към потребителите на договор и сегментирането на пазара чрез новия бранд bob.

В същото време търсенето на фиксирани широколентови услуги и пакетни предложения се е отразило положително на приходите и е заздравило позициите на компанията на фиксирания пазар. Приходите от фиксирани услуги са 5 милиона евро, докато преди година са били 4,8 милиона евро. Потребителите на компанията са се увеличили с 8% до 5,5 милиона, а използващите мобилен интернет са нараснали със 72,5% до 278 000.

Във финансово отношение приходите на компанията са намалели с 2,5% на годишна база до 127,2 милиона евро главно заради ниските цени и по-ниското потребление, което е довело до по-малко приходи от месечни такси и трафик. Печалбата е намаляла с 14% до 60,9 милиона евро, а оперативните приходи са редуцирани с 36,7% до 12 милиона евро. Увеличени са приходите от оборудване, което се дължи на по-високото търсене на смартфони. Средният месечен приход от потребител е намалял с 9,4% до 6,6 евро, а средният приход от фиксирана линия е спаднал с 18,3%.

Компанията е намалила оперативните си разходи с 4%, което се дължи главно на намалените разходи за заплати заради съкращения на персонал и по-ниските разходи за маркетинг и продажби.

http://www.telekomaustria.com/dateien/results-qu2-2012.pdf

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници