Медиците в Троян отново спряха работа за час в знак на протест

Медиците в Троян отново спряха работа за час в знак на протест
A A+ A++ A

За трети пореден ден днес специалистите по здравни грижи от многопрофилната болница в Троян спират работа за час. Ефективният протест на медиците е с искане за увеличаване на заплатите, по-добри условия на труд, както и болниците да не са търговски дружества.

Протестиращите днес са значително по-малко в сравнение с първите два дни от протестите, но много от тези 60 специалисти по здравни грижи, които са се подписали под декларацията с исканията към здравното министерство са тук пред лечебното заведение.

Те продължават да настояват за увеличение на работните им заплати, които да не са по малко от две минимални работни заплати, става въпрос за заплатите на медицинските сестри, лаборантите, рехабилитаторите, анестезиолозите, всички специалисти по здравни грижи.

Освен това те продължават да настояват и за допълнителни възнаграждения, особено в отделенията, които са по натоварени, както увеличаване на нощния труд от 50 стотинки на три лева на час. Протестиращите казаха, че днес ще прекратят своите едночасови ефективни протестни действия до септември, затова се предвижда и национален протест на специалистите по здравни грижи, но въпреки това всички тука бяха категорични, че остават в готовност и продължават да твърдят, че ако исканията им не бъдат изпълнени до септември ще подадат колективна оставка след края на отпускарския сезон

“Продължаваме с протестите, докато се чуе нашият глас“.

“Аз работя в лабораторията – старши лаборант, 660 лева – това ми е заплатата“, казаха вчера протестиращи специалистите по здравни грижи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници