Повдигнаха обвинение на полицая, арестуван за наркоразпространение в София

Повдигнаха обвинение на полицая, арестуван за наркоразпространение в София
A A+ A++ A

Полицаят, арестуван за наркоразпространение в София, вече е с обвинение. Той е задържан за 72 часа, а прокуратурата ще поиска да остане за постоянно в ареста. 26 годишния служител на 4-то районно е уличен в извършването на три сделки с продажба на амфетамини. 

Той е укривал амфетамините в абсорбатора в дома си, описвал е подробно сделките си във тефтер. Вътрешна сигурност са го следили в продължение на три месеца, като са използвани и СРС-та. Сигналът за това, че  е пласирал дрога е подаден от негови колеги от 4 РПУ. Светослав Иванов е задържан веднага след извършването на една от доказаните до момента три сделки. Той е назначен в системата на МВР през 2017 г. , като преди това е бил стажант в продължение на една година. Няма провинения и наказания. Не е демонстрирал висок стандарт на живот, живеел е под наем.

„Вчера е продал 50 таблетки. Предишните пъти общо 40”, поясни градският прокурор на София Емилия Русинова.

Арестуваха служител на МВР, който продавал дрога в центъра на София. Той пласирал амфетамини и осигурявал чадър за други дилъри. Сигнал срещу полицая бил подаден още преди месеци в отдел „Вътрешна сигурност” на МВР и оттогава е започнало наблюдението му. Арестуваният е полицай отскоро. Той е на 26 години, от столичното 4-то районно. Работил е в сектор „Охранителна полиция”.

„В началото на юни Софийска градска прокуратура беше сезирана от Дирекция „Вътрешна сигурност" с информация за това, че служител на МВР разпространява наркотици. Беше образувано досъдебно производство. Така се стигна до залавянето на лицето, в момент, когато продава дрога. Засега имаме доказателства за извършването на три продажби на наркотици от началото на месеца”, заяви в ефира на Здравей, България” градският прокурор на София Емилия Русинова.

Преди месеци бяха арестувани за рекет други петима служители от същото столично управление на МВР.  „За да не се допускат отново подобни случаи, трябва внимателно да се подбират кадрите. Задържаният е назначен през пръсти. Когато са го проучвали, не са забелязали, че това момче има склонност към престъпления. Той не е станал дилър за 2 месеца. Той не е възпитан да бъде полицай”, каза още бившият директор на Национална служба "Полиция" Васил Василев. Той допълни, че много често в наркосхемите са замесени и органи на реда.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници