Ценко Чоков дойде в съда в инвалидна количка

Ценко Чоков дойде в съда в инвалидна количка
A A+ A++ A

Бившият кмет на село Галиче пристигна в инвалидна количка на днешното изслушване в Апелативния специализиран наказателен съд на пледоариите по делото срещу него. На 10 май 2019 г. той беше осъден от специализирания наказателен съд на 4 години и половина затвор за отвличане, побой и палеж на автомобил, а синът му Мартин Чоков и още две момчета получиха присъда от по 4 години.

Чоков беше придружаван от съпругата му. В залата влязоха синът му Мартин Чоков и частните му обвинители.

Адвокатът на Чоков, Иво Найденов каза, че иска заседанието да се отложи, предаде БГНЕС. Същото искане направи и в зала, като се обоснова, че това се налага заради отсъствието на адвокат Илиян Василев.

Найденов поиска и да бъде назначена и нова съдебно-медицинска експертиза, която да установи, тъжителят Веселин Тушинов дали му е причинена лека или средна телесна повреда, в следствие на нанесения му побой. Според адвоката на Чоков, двете експертизи си противоречат, тъй като в едната е посочено, че на Тушинов му е причинена лека телесна повреда, а във втората – средна.

„Ако съдът ги уважи, следва друга дата. Ако не- следват пледоарии. Ние сме на финала на втора инстанция. Ние сме обжалвали присъдата, която е на първа инстанция. Има протест на прокуратурата, има наша жалба от наша страна“, заяви Найденов.

Въпреки изложените факти, съдът отказа да отложи заседанието, както и да назначи нова съдебно-медицинска експертиза.

Преди започването на четенето на пледоарии, Иво Найденов поиска тези на Ценко и Мартин Чокови да бъдат четени в друго заседание. Това искане беше прието от магистратите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници