Корнелия Нинова: Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия

Корнелия Нинова: Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия
A A+ A++ A

Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, заяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде  БГНЕС.

Министерството на финансите вече преизчисли годишната държавна субсидия, отпусната на политическите партии и коалиции за периода от 26 май 2016 г. до влизането в сила на Закона за изменение на Закона за политическите партии – 31 март 2019 г. За този период партиите и коалициите трябва да възстановят общо 14 463 706,00 лв. ГЕРБ вече погаси дълга си от 5 613 724 лв., а левицата трябва да върне в бюджета 4 299 690 лв.

„Ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите на влогове за лихви“, заяви Нинова. Тя припомни, че по данни към месец декември миналата година левицата е разполагала с 6 млн. лв., но от тогава досега е имала много разходи. Около 2 млн. лв. са отишли за кампанията на европейските избори, а стартът на партийната телевизия е струвал на БСП около 1,5 млн. лв. От тази сума били преведени и средства за издръжка на партийните структури.

„Към момента ние не разполагаме с тези пари“, обясни Нинова. Лидерът на левицата допълни, че БСП ще участва в консултациите за намаляването на партийната субсидия, което бе гласувано на първо четене в парламента, но впоследствие бе отложено. „Най-разумното е да седнем и с аргументи и без емоции да обсъдим въпроса в две посоки – да не допускаме –частни интереси да си купуват партии и да диктуват политиката на България, но да намалим субсидията така, че обществото да се успокои, че партиите на харчат излишни пари, уточни тя.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници