ДПС видя тежка корупционна тишина при сделката за ЧЕЗ

ДПС видя тежка корупционна тишина при сделката за ЧЕЗ
A A+ A++ A

ДПС упрекна властта, че сделката за ЧЕЗ се осъществява непрозрачно, и настоя да се произнесат компетентните регулаторни органи. От партията призовават правителството да даде разяснение в Народното събрание.

"Ние смятаме, че тази сделка се осъществява в тежка корупционна тишина. Продажбата на най-големия електроенергиен разпределител, от което зависи цената на тока за българските граждани и бизнеса, а също така и националната сигурност, не може да се осъществява по такъв начин", заяви Йордан Цонев, цитиран от пресцентъра на партията. 

"Ние призоваваме управляващите от ГЕРБ и мъничкия им коалиционен партньор да задействат органите на държавата, които са компетентни, да се произнесат по тази сделка. А именно – ДАНС и трите регулатора – КЕВР, КФН и Комисията за защита на конкуренцията", каза още зам.-председателят на ПГ на ДПС.

"Всичко по тази сделка трябва да бъде прозрачно и тя да се осъществи в интерес на българските граждани и националната ни сигурност. Затова ние настояваме правителството да дойде следващата седмица в парламента и да запознае народните представители с подробностите по сделката и становището на органите. Впрочем тази сделка много съмнително се лансира и от медиите от кръга „Капитал“ като ни я представят като вече свършен факт.", посочи Цонев. 

Междувременно председателят на КЕВР Иван Иванов изрази готовност регулаторът да провери сделката.

По-рано днес в декларация от парламентарната трибуна соцлидерът Корнелия Нинова разкритикува, че управляващите дават ЧЕЗ на втора Гинка. Пред медиите в НС пък енергийният министър Теменужка Петкова коментира, че държавата няма отношение към тази сделка, защото тя се реализира по чешкото законодателство.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници