Над 1,3 милиона запитвания към Путин за седемнайстата му „Пряка линия“

Над 1,3 милиона запитвания към Путин за седемнайстата му „Пряка линия“
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин отговаря днес на въпроси в рамките на програмата „Пряка линия“. Той коментира множество теми, сред които Украйна и наложените заради нея санкции над Русия.

„Обвиняват ни в окупация на Донбас – това е пълна измишльотина. Но Китай няма нищо общо с Украйна. Американските мита върху китайски стоки на практика също са санкции. А те продължават да се увеличават“, отбеляза държавният глава.

Путин коментира и „атаката срещу „Хуавей“: „Откъде дойде тя? Каква е целта ѝ? Тя цели да задържи развитието на Китай, който се превърна в глобален конкурент на друг глобален играч – САЩ. Същото се случва и с оглед на Русия и ще продължава да се случва“.

Водещите телевизионни канали и радиостанции в Русия излъчват днес редовната годишна програма „Пряка линия“, в която президентът Владимир Путин отговаря в ефир на въпроси на свои съграждани. Седемнайстото издание на програмата започва в 12 часа.

Предварително зададените въпроси към държавния глава са над 1,3 милиона. От около седмица гражданите можеха да задават въпросите си по телефона, чрез SMS, MMS, руските социални мрежи, на специално създадени за целта сайт и мобилно приложение. Четири кол центъра в различни руски градове обработват постъпващата информация. 

Снощи президентът Путин проведе съвещание със сътрудниците си, посветено на подготовката за пряката линия. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга твърденията, че с времето интересът към програмата намалява. Миналата година тя продължи 4 часа и 20 минути и Владимир Путин успя да отговори на 79 въпроса. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници