Настимир Ананиев: Спешно трябва да се приеме Закон за лобизма

Настимир Ананиев: Спешно трябва да се приеме Закон за лобизма
A A+ A++ A

„Кутията на Пандора е отворена! Сега да очакваме табелите “Партия за продан”! Интересно защо един бизнес би дал да кажем 500 000 лв. за кампанията на една партия? Въпросът е риторичен! Ако промените станат факт, те трябва да вървят ръка за ръка със Закон за лобизма!

Досега имаше скрито изнудване и натиск върху фирми да дават кеш на партиите, но сега вече ще е официално с ФАКТУРА. Да не забравят да сложат и данъчни облекчения за фирмите дарители ...

Интересно какво се би случило с фирма, официално подпомогнала опозицията? Оставям тази мисъл на вашето въображение и опит с българската администрация.

Статуквото затегна обръча около българските политически партии. Сега се надявам да Ви става още по-ясно защо само с европейски лостове може да се оправим и да си върнем държавата!

Някой ще каже: “а какво предлагаш?”. Не само предлагам, но и съм съвносител на конкретно предложение в 43-то Народно събрание за регресивна скала за субсидиите, където “малките” получават повече, а “големите” - по-малко, като идеята е една партия минала прага от 1% да има достатъчно средства да развива дейност, без да държи огромни суми по банкови депозити и да дразни хората!

Нека “Игрите на глада” започнат сега ...“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници