Чарлз предупреди Тръмп за глобалното затопляне

Чарлз предупреди Тръмп за глобалното затопляне
A A+ A++ A

Принц Чарлз е прекарал 75 минути повече от планираното в опит да убеди президента на САЩ Доналд Тръмп за опасността от климатичните промени, но държавният глава е продължил да отстоява позицията си, че Съединените щати са "чисти" и обвини други държави за кризата, пише "Гардиън".

Тръмп каза пред ITV, че е трябвало да проведе 15-минутна среща с Чарлз по време на държавното посещение, но разговорът е продължил 90 минути, като Чарлз "говори през повечето време".

Тръмп обаче контрира предложението САЩ да направят повече за опазването на околната среда. Казах, добре, САЩ в момента са сред държавите с най-чист климат, това се основава на всичките статистики. И дори по-добър, защото аз съм съгласен, че ние искаме най-добрата вода, най-чистата вода. Кристално чиста, трябва да бъде кристално чиста, смята той.

Тръмп добави, че Китай, Русия, Индия и много други държави нямат много добър въздух, нямат много добра вода и усещането за замърсяване. Ако отидете в някои градове, вие не можете да дишате, поясни американският държавник.

Запитан дали приема науката за климатичните промени, Тръмп отговори: Вярвам, че има промени в метеорологичното време, мисля, че промените са в две посоки. Не забравяйте, наричаше се глобално затопляне, това не проработи, след това се наричаше климатични промени, а сега го наричат екстремно време, защото с екстремно време не можете да пропуснете.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници