Тръмп и Мей се разбраха за бъдещето

Тръмп и Мей се разбраха за бъдещето
A A+ A++ A

Американският президент Доналд Тръмп премина от пищност към политика през втория ден от държавното си посещение в Лондон. Следобед той се срещна с британския премиер Тереза Мей, предаде АП. Върхов приоритет на двамата лидери бе двустранен търговски договор, който да влезе в сила, след като Обединеното кралство напусне Европейския съюз.

На срещата с бизнеслидерите в двореца "Сейнт Джеймс" присъстваха 10 водещи фирми - пет от Обединеното кралство и пет от САЩ. Те обсъдиха в кои сфери двустранното сътрудничество е от взаимна изгода.
На срещата бяха изпълнителните директори и висши представители на Би Ей И системс (BAE Systems), Глаксо Смит Клайн (GlaxoSmithKline),Нешънъл грид (National Grid), Барклис (Barclays), Рекит Бенкизър (Reckitt Benckiser), Джей Пи Морган (JP Morgan), Локхийд Мартин (Lockheed Martin), Голдман Сакс интернешънъл (Goldman Sachs International), Бектъл (Bechtel) и Сплънк (Splunk).
По традиция американски и други световни лидери не дават мнения за вътрешната политика на други държави. Но Тръмп не се съобрази с това, посочва АП и припомня казаното от него - Великобритания да напусне ЕС без сделка и без да плати 39 милиона лири, ако не получи по-добри условия от общността. Тръмп предприе и необичайната стъпка да каже, че кандидатът за следващ лидер на Консервативната партия Борис Джонсън ще бъде "отличен" лидер на Обединеното кралство, а радетелят за Брекзит Найджъл Фараж трябва да получи роля в преговорите с ЕС.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници