Борисов пращал Външно във „военното НДК"

Борисов пращал Външно във „военното НДК"
Външно министерство щяло да отстъпи сградата си на Софийския районен съд според план на премиера Борисов, според "24 часа". Снимка: София фото ейджънси
A A+ A++ A

По идея на премиера Бойко Борисов Министерството на външните работи ще се изнесе от сградата на "Александър Жендов" №2, за да освободи кабинетите си за най-голямото съдилище в страната - Софийския районен съд.

Според този план външнополитическото ведомство трябвало да се премести в полузавършения Национален армейски комплекс, известен като т.нар. военно НДК, който буренясва вече четвърта година, пише "24 часа".

Министър Николай Младенов в момента е хоспитализиран заради травма на крака след гмуркане в Черно море и не е известно, дали идеята е съгласувана с него.

Според специалисти най-големият проблем при пренасянето от сградата на ул. "Ал. Жендов" на което и да е друго място ще са комуникациите на министерството. Визовият център пък е изграден по строго определени изисквания съгласно Шенгенското споразумение.

Компютрите на центъра, който сега се намира на 3-тия етаж в МВнР са свързани с всички гранични контролно-пропусквателни пунктове на страната и с повече от 80 наши консулски представителства в чужбина.

Луксозната незавършена сграда не може да побере министерство от типа на МВнР, смята бивш служител на МО, участвал в градежа на комплекса. Дори и след поръчаното преустройство на административната част там щяло да е прекалено тясно за нуждите на дипломатическото ведомство.

#МВнР #Министерство на външните работи #военното НДК #Софийски районен съд #сграда #местене #Бойко Борисов #министър-председател на България #Николай Младенов #министър на външните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници