Като бомба: 27 души пострадаха от взривове в руски завод за тротил

Като бомба: 27 души пострадаха от взривове в руски завод за тротил
A A+ A++ A
В руския град Дзержинск поне 27 души са пострадалите от взрив в местния завод за експлозиви, съобщи пред РИА Новости представител на службата за извънредни ситуации.
По думите му състоянието на един от тях е много сериозно, в неизвестност са още двама души. Първоначално руските медии съобщаваха за 19 пострадали.
 
Според здравното министерство пострадалите са служители в завода и жители на околните жилища. 11 от пострадалите са били освободени за домашно лечение след преглед от лекар.
 
В спасителните операции взимат участие около 350 души.
Серията от взривове в завода за тротил "Кристал" била причинена от неспазване на технологичния процес, по предварителни данни.
 
Експлозиите причинили пожар на площ от около 100 кв. метра, пламъците се прехвърлили и на съседната постройка. Няма разрушени жилищни сгради, ако не се броят счупените прозорци на някои домове.
 
Въведено е извънредно положение в някои от съседните на завода населени места. "Опасност от нови взривове няма, по информацията, с която разполагаме", увериха от градската администрация пред РИА Нoвости.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници