Младен Маринов: Феноменът киберпрестъпност не познава граници

Младен Маринов: Феноменът киберпрестъпност не познава граници
A A+ A++ A

Феноменът киберпрестъпност не познава граници и се развива благодарение на глобализацията на военни, политически и икономически кризи. Киберсигурността е наш приоритет. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на кръгла маса на тема „Киберсигурност - Предизвикателства пред институциите и бизнеса в България“.

"Благодаря на спонсорите и на фондация „Ханс Зайдел“. Убеден съм, че колегите ми от МВР ще продължават да бъдат гарант за киберсигурността", каза още министърът, предаде Novini.bg.

"МС прие национална стратегия „Киберустойчива България 2020“. МВР има изключително отговорна работа в този сектор", коментира по темата народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев.

"С подкрепата на министър Маринов, секторите за киберпрестъпност нарасна в отдел. Киберпрестъпленията нанасят сериозни поражения на българския бизнес и изискват сериозна работа ", разкри началникът на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП Явор Колев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници