Великобритания отново води по брой разкрити секции, българите могат да гласуват на 24 места

Великобритания отново води по брой разкрити секции, българите могат да гласуват на 24 места
A A+ A++ A

Великобритания отново води по брой разкрити секции и на тези евроизбори българите могат да гласуват на 24 места. В посолството ни в Лондон разкритите секции са четири.

В секционната комисия в Илинк, Лондон, един от кварталите с най много българи в британската столица, очакват засилен интерес към евровота заради Брекзит и новата политическа ситуация в страната след оповестената оставка на премиера Тереза Мей. Атанас Цветански, член на комисията, пред "Хоризонт":

"Политиката е традиционна тема. Лично от моя опит и моите познанства тук с част от българската диаспора мисля, че за повечето от тях е важно как ще се развива ЕС. Както виждаме, нещата с бъдещият Брекзит не са много ясни".

Сред българските граждани във Великобритания, които ще гласуват е Юлия Кошаревска, която от шест години живее в Бристъл. Тя изрази притеснения за избирателната активност на българските граждани на вота днес в кралството, тъй като много наши сънародници вероятно вече са гласували на изборите за британски евродепутати.

"Брекзит, политическата обстановка тук е малко по-различна. Като европейски граждани, имаме право да гласуваме или във Великобритания, или в България. Няколко от големите групи, които се грижат за правата на европейските граждани във Великобритания по време на Брекзит призоваха европейците да гласуват в британските избори този път, затова може голяма част от българите да са последвали този съвет и това да доведе до по ниска избирателна активност".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници