Крадци обраха банков офис през изрязана в стената дупка

Крадци обраха банков офис през изрязана в стената дупка
Крадците са взели метална касета, която е била закрепена за пода, съдържаща сумата от 19 794 лв., 5445 евро, 255 паунда и 411 долара.
A A+ A++ A

Хитри обирджии обраха банков офис в Бургас, като проникнаха през изрязан отвор в стената от гипсокартон, разделяла помещението от съседното.

Все още не е ясно кога точно е извършен обирът, но според първоначалните данни това е станало между 11 часа на 12 август и 8:30 часа в понеделник сутринта, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Крадците са взели метална касета, която е била закрепена за пода, съдържаща сумата от 19 794 лв., 5445 евро, 255 паунда и 411 долара.

Установено е, че гипскартонената стена разделя първия етаж на сградата на две части, като едната е банков офис, а другата в момента е празна.

Офисът се охранява от СОД при бургаската полиция, но техническата поддръжка на апаратурата е подсигурявана от частна фирма.

Полицейският патрул бил сигнализиран за нарушение в нощта на 12 август, като след отключване на офиса от неговия управител и повикан техник от частната поддържаща фирма, е извършен оглед, но не са открити следи от проникване.

Няколко часа по-късно управителят заедно с техника от частната фирма уведомяват дежурната част на СОД-Бургас, че влизат в банката за доотстраняване на съществуващия технически проблем.

В 11:04 часа двамата мъже излизат от банката, като не са успели да отстранят проблема и изключват част от охранителната техника на касовия салон.

До 8:30 часа в понеделник в дежурната част не е получен сигнал за нарушение. Работата по случая продължава от служители на Първо РПУ - Бургас.

#Бургас #обир #СОД

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници