Наказаха Банева в ареста: 3 месеца без сурови ядки

Наказаха Банева в ареста: 3 месеца без сурови ядки
A A+ A++ A

Бизнесдамата  и кандидат за евродепутат Евгения Банева, която в момента се намира в ареста по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и пране на пари, няма да получава хранителни пратки от роднини и близки за период от 3 месеца, защото е отказала да изпълни разпореждане на съдия. Това съобщи нейният адвокат Татяна Дончева, цитирана от 24 часа.

"Срещу Банева има заведено дело за клевета от основната свидетелка на прокуратурата. По това дело моята клиентка е упълномощила адвокат, съдът обаче е поискал принудителното й довеждане, защото държи да я попита: "Упълномощили ли се адвокат?". При положение, че по делото се явява адвокат с пълномощно от Банева", обяснява Дончева.

Съдебни полицаи са конвоирали принудително Банева в Софийски районен съд, но въпреки това управата на ареста я е наказала, защото първоначално тя е отказала да се яви доброволно.

Оказва се, че забраната да получава пратки, е голям проблем за Банева, заради здравословен проблем със щитовидната жлеза. За него й било предписано да яде сурови ядки. В ареста обаче има само печени, тъй като за пободен вид била обществената поръчка за ядки.

Вчера Банева се изправи пред специализирания съд с молба да бъде освободена. Съдия Пенка Велинова обаче прецени, че към момента е невъзможно обвиняемата да бъде пусната на свобода.

Последната дума за свободата на Банева ще има апелативният съд след седмица.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници