Гръцкият парламент ще гласува днес вот на доверие към правителството на СИРИЗА

Гръцкият парламент ще гласува днес вот на доверие към правителството на СИРИЗА
A A+ A++ A

Днес е последният ден на дебати в гръцкия парламент за вота на доверие към правителството на СИРИЗА. Гласуването ще е късно тази вечер. Проучвания на общественото мнение показват вероятна победа на евроизборите за консерваторите от "Нова Демокрация". 

Силно напрежение и пълна поляризация има между депутати от управляващата СИРИЗА и опозицията по вота на доверие към правителството на Алексис Ципрас.

Темите на дебата надхвърлиха конкретния повод и се обсъжда цялостната политика на правителството от началото на мандата.

В реч пред депутатите премиерът посочи трудностите и успехите в икономическана политика за излизане на гръцката икономика от кризата. Правителството на СИРИЗА въведе само преди ден данъчни облекчения и помощи за пенсионери и хора с ниски доходи и заплати.

Опозицията оцени облекченията като "последен ход на Ципрас, притиснат от социологическите проучвания преди изборите". Последните допитвания показват преднина от почти 9% на консерваторите от "Нова Демокрация".

За да продължи мандатът на правителството до октомври, е необходимо СИРИЗА да получи днес подкрепа от поне шест независими народни представители.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници