Цветанов имал нови, тайни данни за атентата в Бургас

Цветанов имал нови, тайни данни за атентата в Бургас
Цветанов обяви, че щял да обяви нови данни за атентата в Бургас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на вътрешните работи разполага с нови данни за атентата на летище Бургас от 18 юли, но не може да ги „сподели публично", обяви в понеделник вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Има нови данни, но те са чисто оперативни и не мога да ги споделя публично. Това, което днес обсъдихме с колегите както от българска страна, така и от чуждите ни партньори, може би в утрешния ден ще има информация, която смятаме, че е удачно да бъде пусната чрез медиите", заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов във връзка с атентата на летище Сарафово, цитиран от агенция „Фокус".

На въпрос дали е установено кой е атентаторът, Цветанов отговори: „Не".

„Нуждаем се от допълнителна помощ от българските граждани, но в утрешния ден ще имаме възможност да пуснем информация, която смятаме, че чрез медиите ще стигне до гражданите, които могат също да допринесат в допълнителните данни, с които разполагаме към момента", обясни той.

„Не коментирам нищо, свързано, което се обменя с партньорите. В тази посока не очаквайте коментар от мен", отговори Цветанов на въпрос, свързан с публикуваната в „Ню Йорк Таймс" информация, че преди атентата е имало необичаен брой разговори между Ливан и Бургас.

#Цветан Цветанов #МВР #министър на вътрешните работи #атентат #терористичен акт #Трагедия в Бургас #разследване #атентатор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници