Започна 7-ата сесия на 44-тото Народно събрание

Започна 7-ата сесия на 44-тото Народно събрание
A A+ A++ A
Започна 7-ата сесия на 44-тото Народно събрание. Тя беше открита от председателя Цвета Караянчева. Съгласно правилника за организацията и дейността на Народното събрание, прозвучаха химните на България и на Европейския съюз. Парламентарно представените сили представят декларации за новия политически сезон. 

Депутатите започват работа след Великденската ваканция. Така се слага началото на лятната сесия на Народното събрание. 

Първа точка в дневния ред са предложените изменения в Наказателния кодекс от групата на "Обединените патриоти". С тях те искат разширяване на понятието "неизбежна отбрана", тоест случаите, в които не се носи наказателна отговорност. Втората поправка, която предлагат "Обединените патриоти", е промяна в наказанията в случаи на маловажни кражби. Сега за такива случаи се смятат тези, при които стойността на отнетия предмет е под две минимални работни заплати.

Народните представители ще гласуват промени в Закона за държавната собственост на първо четене. В проектопрограмата за седмицата са предвидени второ четене на промени в Закона за кадастъра и имотния регистър и първо четене на промени в Закона за пощенските услуги.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници