Ангел Джамбазки: Целта на ВМРО е две от 17-те места на България в ЕП

Ангел Джамбазки: Целта на ВМРО е две от 17-те места на България в ЕП
A A+ A++ A

"Непрозрачна политика, в която неизбран от никого човек като Юнкер, като Тиберманс, като Аврамопулос взимат решения, които ние с вас ще плащаме". Така Ангел Джамбазки, водач на листата на ВМРО на евроизборите, определи основната причина за антиевропейските настроения като ги обобщи с думите "ишиас политика".

"В листата хората от ВМРО са трима-четирима, останалите са доказали се в българското общество граждани, професионалисти и родолюбци", по този начин Джамбазки описа кандидатите на партията пред БНТ. Той потвърди, че целта им е да спечелят 2 от 17-те места, които България ще заема в европарламента.

 

Според Джамбазки явяването в коалиция с НФСБ и Атака би било по-логично, но щом няма постижимо споразумение между другите две политически сили, е по-добре всяка от партиите да се яви отделно.

Относно конкуренцията за гласовете на "родолюбците", той заяви: "Тези организации (ВОЛЯ, Възраждане - б.р.) имат съвсем различен профил" и определи като "турски родолюбци" част от тях, добавяйки, че вторият в листата на коалицията около ВОЛЯ - Орхан Исмаилов, е "подозиран силно за връзки с турското общество и служби за сигурност".

 

За Джамбазки ново споразумение за пакет "Мобилност" е един от основните приоритети на българските евродепутати в състава на следващия Европейски парламент. Сред другите изброени от него приоритети са България да не се присъединява към Глобалния пакт за миграция на ООН, "нулева миграция", охраната на външните граници на Европейския съюз и "недопускане на промени в българските традиции".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »