Над 250 са жертвите на земетресението в Иран

Над 250 са жертвите на земетресението в Иран
Карта от Американския геологически център показва епицентъра на силното земетресение в Иран, на изток от гр. Табриз и на запад от Каспийско море. ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

По последни данни загиналите при двете земетресения в Северозападен Иран надхвърлят 250 души, а ранените са над 2000 души.

След двете последователни земетресения от 6,2 и 6,0 степен по Рихтер са последвали 55 вторични труса, предаде агенция ИСНА, цитирана от БГНЕС.

Двата основни труса са били в интервал от 11 минути. Епицентърът е бил на 10 км под земята и на 60 км североизточно от град Табриз, по-точно между по-малките градове Ахар и Варзаган.

Докато 1,5-милионния Табриз с неговите солидни сгради е останал сравнително незасегнат, 60 села в ударения район са с много разрушени къщи, а половината от селата направо са изравнени със земята.

Агенциите предават, че сцените са покъртителни: жените плачат над труповете на свои роднини, а мъжете трескаво се опитват да разчистват развалините, за да извадят изпод тях близки. На някои места са събрани загинали жени и деца, наблизо мъже копаят гробовете им.

#Иран #земетресение #Табриз #жертви #загинали #ранени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници