Иван Костов: Приватизацията у нас трябва да завърши с приключителен баланс

Иван Костов: Приватизацията у нас трябва да завърши с приключителен баланс
A A+ A++ A

На много места, особено обществата, които са в застой, споделят фалшиви представи за своята история. Обикновено това се плаща с липса на прогрес, защото, за да продължиш напред, трябва отлично да познаваш миналото.  Това каза бившият премиер Иван Костов в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините.” Той коментира наблюденията си, описани в книгата му „Свидетелства за прехода”.

„В случая, за да се продължат реформите в България отлично да продължи интеграцията си в ЕС, трябва да се познава това, което направено, за да може да се продължи напред. То е като един наследствен строеж”, каза той.  

Костов коментира и процеса на приватизация у нас. „Аз се застъпвам за това приватизацията в България да завърши, така както завърши при останалите източноевропейски страни - с приключителен баланс, който да направи пълен преглед на това какво е приватизирано, при какви условия, спазвани ли са законите, не са ли. Има методология за тези неща. Това, когато не се прави, може да битуват всякакви измами”, обясни той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници