Борисов и Цветанов: Помагаме за развитието на всички спортове!

Борисов и Цветанов: Помагаме за развитието на всички спортове!
Борисов и Цветанов бяха единодушни, че правителството се грижи за всички спортове в България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството по всички начини подпомага и ще продължи да подпомага развитието на всички спортове, заяви министър-председателят Бойко Борисов във Варна.

Своеобразното обещание бе направено по време на представянето на новия спонсор на варненския баскетболен клуб „Черно море" – Порт Варна, предаде бТВ.

В морския град Борисов подчерта, че за тази година печалбата на варненското пристанище е нараснала с над 70 % и е редно част от тази сума да бъде пренасочена към баскетболния клуб.

Допреди няколко дни имаше реална опасност „Черно море" да престане да съществува поради липса на пари.

Премиерът обаче посочи, че от една година прави опити да намери варненски фирми, които желаят да инвестират в местния баскетбол. Това обаче все не се случвало, докато чрез транспортното ведомство за спонсор било привлечено варненското пристанище.

Бойко Борисов изтъкна още, че кабинетът е превел почти 400 000 лв. за ново оборудване на варненските лекоатлети.

Тази договорка бе постигната, когато премиерът беше в Лондон и се срещна с българската олимпийска делегация.

Министър-председателят използва случая да благодари на всички олимпийци като отличи Кубрат Пулев, Станка Златева, Йордан Йовчев и националния отбор по волейбол.

„Министерството на вътрешните работи подпомага много от големите спортисти на България," похвали се от своя страна вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Правителството ще продължи да инвестира в българския спорт и за в бъдеще. Само по този начин младото поколение ще се занимава със спорт и децата ще се изграждат като добри граждани на България," каза Цветан Цветанов с уточнението, че именно спортът е най-доброто противодействие на престъпността и наркотиците сред младото поколение.

Вицепремиерът посочи още, че след една година много спортни бази в страната ще имат по-различен вид и ще могат да се използват по предназначение.

#спорт #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #Кубрат Пулев #Станка Златева #Йордан Йовчев #волейбол #Варна #„Черно море" #Порт Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници