Футболната А група започва „на тъмно" за първи път в новата си история

Футболната А група започва „на тъмно" за първи път в новата си история
Въпреки четирите дербита още в първия кръг на А група, началото на сезон 2012/2013 ще остане „на тъмно" заради неуредените телевизионни права. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Новият сезон на българското първенство по футбол започва в събота и няма да бъде излъчено по телевизивата за първи път в историята на съвременния футбол.

Въпреки четирите дербита още в първия кръг на А група, началото на сезон 2012/2013 ще остане „на тъмно" заради неуредените телевизионни права, отбелязва „Спортал".

Клубовете прецениха, че предложените пари. за телевизионните права са „смешни" и ги отхвърлиха с искането да получат поне 5 млн. лв.

В очакване на евентуално по-високо предложение все още не е ясно дали и кога телевизиите ще предават мачове от българските стадиони, предаде „Дневник".

Освен това феновете няма да могат да видят дори репортажи от мачовете, защото от БФС пратили официални писма до клубовете, с които им забраняват да допускат камери на телевизионни или електронни медии на стадионите.

Журналистите ще могат да съберат картина единствено от отзивите след мачовете.

Засега е сигурно, че по телевизията няма да бъдат излъчени мачовете от първите три кръга на първенството.

Това далеч не е единственият проблем пред българския футбол на прага на новия сезон.

За първи път от години всички български отбори отпаднаха от евротурнирите още в началото и сега ще се съсредоточат единствено върху титлите от родния шампионат и Купата на България.

Проблемите в лагерите на ЦСКА и „Левски" проправят път на шампиона „Лудогорец" да защити първата си титла.

Отборът на Ивайло Петев единствен се представи на ниво в евротурнирите, като беше на крачка да отстрани „Динамо" Загреб в Шампионската лига.

Наставникът подсили състава си и започна сезона с трето си отличие – Суперкупата, а в първия кръг на А група отборът от Разград гостува на „Черно море".

ЦСКА е разтърсен от твърде много проблеми на старта на новия сезон. Заради забраната да се картотекират новите играчи отборът почти няма състав, а треньорът Стойчо Младенов заведе осем юноши за мача с „Литекс" в Ловеч.

Освен това „армейците" очакват смяна на ръководството, подета от депутата от ГЕРБ Емил Димитров.

„Левски" пък вече направи селекция, която изглежда обнадеждаващо, но провалът срещу „Сараево" в Лига Европа постави това под съмнение, отбелязва „Дневник".

Новият треньор Илиан Илиев беше поставен под напрежение на „Георги Аспарухов" още преди първия мач на „сините" срещу „Черноморец" в София.

Тимът, воден от Димитър Димитров-Херо, отново ще бъде отборът, от който може да се очаква всичко.

„Литекс" на Христо Стоичков и „Локомотив" Пловдив имаха сериозни трудности заради ръководствата си и е интересно какво ще покажат. Същата мистериозност витае и около „Локомотив" София.

В А група отново се завръща „Ботев" Пловдив, който изстрада пътя към елита от В група. При най-добрите вече е и „Етър".

Ето и програмата за първия кръг на А група:

11 август (събота), 18:00 часа
„Ботев" Пловдив - „Славия"
„Черно море" - „Лудогорец"
11 август (събота), 20:00 часа
„Левски" - „Черноморец"
„Берое" - „Ботев" Враца
„Литекс" - ЦСКА
12 август (неделя), 18:00 часа
„Монтана" - „Етър"
„Пирин" Гоце Делчев - „Миньор" Перник
„Локомотив" София - „Локомотив" Пловдив

#А група #футбол #телевизионни права #„Славия" #„Черно море" #„Лудогорец" #„Левски" #„Черноморец" #„Берое" #„Литекс" #ЦСКА #„Локомотив" София #„Локомотив" Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници