Безвъзмезден труд при нарушаване на обществения ред, предлагат от ВМРО

Безвъзмезден труд при нарушаване на обществения ред, предлагат от ВМРО
A A+ A++ A

ВМРО внася в деловодството на парламента промени в Закона за административните наказания, с които се предвижда полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото при нарушавана на обществения ред и задържане в териториалните структури на МВР при отказ. Мерките ще бъдат прилагани след решение на съда.

Законодателната инициатива представи на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на ПГ "Обединени патриоти" и депутат от ВМРО Искрен Веселинов. В момента подобна мярка съществува като част от пробацията, сега ние превръщаме в административна мярка кражбите на дърва, на ток и др., които попадат в Наказателния кодекс, добави депутатът.


Той уточни, че наказанията ще бъдат за едно нарушение и могат да са между 40 и 200 часа годишно полезен труд като съдът ще реши кога да се полага, ако провинилият се е обществено зает човек. Веселинов подчерта, че мерките далеч не са насочени само срещу циганското население, но там, може би, ще имат най-видимия ефект.

Ако обаче провинилите се не отидат да положат труд доброволно, това ще е основание за задържане в териториалните структури на МВР, където ще бъдат принудени да го направят, отново след съдебна процедура и решение, уточни Веселинов. Изпълнението да бъде презслужбите за пробация, предвиждат вносителите.


Предложенията на ВМРО били продължение на заявката за такива мерки, анонсирана преди няколко дни от вицепремиера и лидер на партията Красимир Каракачанов. Един от най-големите проблеми, който трябва да бъде "лекуван" при ромското население, е чувството за безнаказаност, имаме нужда от нов вид наказание, посочи Веселинов. Той уточни, че с промените са запознати и останалите партии от малката коалиция. Необходими са законодателни мерки, за да се интегрира, най-вече ромското население, приучавайки го да спазва законите, да полага труд, да се образова, подчерта депутатът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници