Президентът Радев започва визита в Ливан

Президентът Радев започва визита в Ливан
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев започва официални визити в Ливан и в Катар, които ще продължат до 12 април. Днес в Бейрут българският държавен глава ще разговаря с ливанския си колега Мишел Аун.

Двамата президенти ще обсъдят възможностите за увеличаване на стокообмена между България и Ливан, задълбочаване на сътрудничеството на двете страни в областта на инфраструктурата, енергетиката, земеделието, образованието и туризма. Във фокуса на разговорите на Румен Радев и Мишел Аун в Бейрут ще бъде и темата миграция.

Българският президент ще открие ливанско-български бизнес форум, а по-късно ще разговаря ще премиера на Ливан Саад Харири и с председателя на парламента Набих Берри. Румен Радев ще се срещне и с българи, които живеят в Бейрут.

От 10 до 12 април президентът ще бъде на официално посещение в Доха по покана на емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ат Тани.  Сред темите на разговорите в Доха ще са съвместни проекти във високотехнологични сектори, задълбочаване на партньорството между България и Катар в областта на енергетиката, иновациите и инфраструктурата.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници