Каракачанов след среща при Борисов за имиграцията: Ситуацията е под контрол

Каракачанов след среща при Борисов за имиграцията: Ситуацията е под контрол
A A+ A++ A

И в Турция, и в Гърция, сред средите на имигрантите има хора, които организират движение сред тях. Турция още миналата седмица взе мерки, арестувани хора има, в Гърция също се успокои обстановката, но тя може да ескалира, предвид предстоящите празници, идват и европейски избори. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов след среща при премиера Борисов, на която бяха обсъдени процесите по активизиране на имигрантите в Гърция и Турция през последните дни. В Министерския съвет присъстваха ръководствата на МВР, на Министерството на отбраната и на армията, които докладваха пред премиера за ситуацията по южната граница.

Органите на МВР, гранична полиция, Министерството на отбраната, при поискване, също са в готовност да изпратят допълнително хора и транспортнатехника. Ситуацията е под контрол, наблюдава се, каза Каракачанов.

По думите му около граничния пункт "Кулата" ще се предприемат по-сериозни мерки, тъй като там регионът е по-уязвим, в сравнение с планините по границата.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов каза, че на този етап ситуацията изглежда овладяна и в Турция, и в Гърция. Проблемът е, че в социалните мрежи вървят фалшиви информации, които способстват за нагласи сред имигрантите да тръгнат към Западна Европа, каза Маринов.

Има усилени дежурства от Гранична полиция, засилено е и присъствието на Жандармерията, разполагат се термо наблюдение, уреди за нощно виждане, за да има възможност за реакция, съобщи още министърът на вътрешните работи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници