БСП: Референдумът ще струва 2-3 пъти по-малко от СРС-тата

БСП: Референдумът ще струва 2-3 пъти по-малко от СРС-тата
Подписката ни за референдум е голям успех за българското гражданско общество и за БСП, която я инициира, заяви Янаки Стоилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цената на референдума за строителството на АЕЦ „Белене", който БСП инициира с подписка, не може да поставя под въпрос неговото провеждане, категоричен е депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов.

„Дори по изчисления на управляващите цената ще е 2-3 пъти по-малка от средствата, отделяни за СРС-та," твърди депутатът, цитиран от БГНЕС.

Подписката, която съдържа имената на над 700 000 души, се проверява в ГРАО от 7 август, а организаторите й увериха, че скоро ще поискат резултати за темпото на сверяване на данните.

„АЕЦ „Белене" е един от най-изгодните проекти, той е конкурентоспособен и апелираме управляващите да дадат възможност на хората цялостно да се запознаят с доклада на консултанта, а не да дават части от него," призова Янаки Стоилов.

Той посочи още, че кредитът за реализацията на проекта ще се изплаща от самата експлоатация, от произвежданата и продаваната енергия.

Депутатът от БСП е уверен, че рано или късно в България ще бъде изградена ядрена централа, но въпросът е дали в нея ще има публично участие или проектът ще е изцяло частен, което нямало да бъде много изгодно за гражданите.

„Подписката ни за референдум е голям успех за българското гражданско общество и за БСП, която я инициира," заяви още Янаки Стоилов.

През есента от опозицията ще определят и оповестят най-важните си цели и приоритети в предизборния период - за състоянието на селското стопанство, на здравеопазването, за цените на хранителните продукти и др.

„Отхвърляме картелния подход, предложен от министъра на земеделието, отнасящ се до цените на хранителните продукти, който е вреден и за производителите на земеделска продукция, и за гражданите," каза Янаки Стоилов.

От Коалиция за България определят като правилен подходът на правителството да не се ангажира с позиция относно извършителите и организаторите на атентата на бургаското летище

„Ние обаче очакваме от българските власти да ускорят разследването, за да могат да предоставят на българското общество това, от което то се интересува за причините за атентата, за неговите извършители и организатори," допълни Янаки Стоилов.

#АЕЦ „Белене" #референдум #БСП #подписка #Янаки Стоилов #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници