Анализатори смятат, че Samsung се интересува от лицензи за BlackBerry OS

Анализатори смятат, че Samsung се интересува от лицензи за BlackBerry OS
A A+ A++ A

Както добре знаем, RIM изобщо не могат да се похвалят с добри пазарни позиции напоследък и вече чухме различни версии как компанията ще излезе от затрудненото си положение, като една от тях беше идеята RIM да продава лицензи за BlackBerry OS на други производители. Изглежда, че според анализаторите това също е смислен изход за компанията, тъй като Питър Минсек от Jefferies публикува прогноза, че можем да очакваме подобни стъпки. Според него от лицензи за BlackBerry OS ще се интересуват Samsung, а от RIM в момента се опитват да установят диалог с корейската компания по темата.

Миналата седмица шефът на RIM Торстън Хайнс сам коментира възможността за лицензиране на BlackBerry OS на други производители, които имат повече опит и възможности да се конкурират на пазара. Според Минсек Samsung биха имали огромен интерес дори да купят RIM, тъй като ще получат достъп и до огромната база от потребители, които RIM имат. Според анализатора обаче корейската компания може да преустанови работата по собствената си платформа Bada и да я замени с BlackBerry OS.

Междувременно от Samsung коментираха прогнозите на агенцията, като заявиха, че не са разглеждали възможността за придобиване на RIM или лицензиране на BlackBerry OS 10.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници