Държавен вестник обнародва наредбата за касовите апарати

Държавен вестник обнародва наредбата за касовите апарати
A A+ A++ A

В днешния брой на Държавен вестник е обнародвана Наредба за изменение и допълнение на Наредба Н18 от 2006 г.

Промените в Наредбата основно произтичат от въведената в Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС) възможност при извършване на продажби на стоки или услуги чрез електронен магазин, фискалният бон, регистриращ продажбата, да се генерира в електронен вид и да се предостави на електронен адрес на получателя, без да се издава хартиен такъв.

Във връзка с тази регламентация с Наредбата е въведено функционално изискване към фискалните устройства за генериране на фискален бон в електронен вид, който да може да се предостави на електронен адрес на лицето. С въвеждането на електронен фискален бон се цели облекчаване на дейността на икономическите оператори, извършващи търговска дейност в интернет.

Така от понеделник, 1 април, всички компании, които не използват софтуер по продажбите и са регистрирани по ДДС, вече трябва да използват нови касови апарати, съгласно изискванията на наредба Н18. За тези, които нямат регистрация по ДДС, условието е да въведат нови фискални устройства до края на юни.

До 29 юни електронните магазини трябва да се декларират в Националната агенция за приходите (НАП). Първоначално срокът изтичаше днес, но с Наредбата Н18 на финансовото министерство той беше удължен с три месеца.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници