ЕП отлага за 1 април гласуването по пакет "Мобилност"

ЕП отлага за 1 април гласуването по пакет "Мобилност"
A A+ A++ A

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи, че отлага гласуването на промените в правилата за дейността на международните превозвачи. Европейският парламент днес само ще обсъди предложените промени.

Предвижда се гласуването на 1 април да бъде в Брюксел. Заради множеството предложения за промени в текстовете се налага ново заседание на парламентарната комисия по транспорта. Постъпили 1224 предложения за изменения на първоначалните текстове.

Таяни поясни, че при подобно количество текстове, възможностите за допускане на грешки при гласуването, са твърде големи. 

Таяни отменя вота по пакет "Мобилност" по силата на правило 175 за работата на институцията. Според него, когато в директива има повече от 50 поправки, първият човек в ЕП може да го върне.

Междувременно българските превозвачи подготвят щурм на Европейския парламет в Страсбург срещу пакета "Мобилност".  Те наеха самолет, с който да пътуват. От България тръгнаха 110 души, а от Румъния пък излетяха три самолета с превозвачи, които подкрепят родните шофьори. От бранша заявиха, че започва икономическа война срещу сектора.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници