Бареков: Не гласувах ЗА бизнеса на транспортните олигарси, аз съм на страната на българските работници

Бареков: Не гласувах ЗА бизнеса на транспортните олигарси, аз съм на страната на българските работници
A A+ A++ A
Евродепутатът Николай Бареков съзнателно не е участвал в гласуването в понеделник за пакет "Мобилност", обясни самият той в профила си във Фейсбук. Пловдивчанинът разкри и за "десетките организирани заплахи и обиди, които от тази нощ получавам на менинджъра си". 
 
Бареков и още двама български евродепутати – Неджми Али и Светослав Малинов, не са участвали в гласуването, което предопредели пакетът да влезе в дневния ред на последното заседание на Европейския парламент. Само два гласа не стигнаха важната за българските фирми за превози тема да изпадне изобщо от дневния ред - 156 бяха гласовете "за", 154 - "против".
 
"Понеже умни журналисти ме питат: Натисна ли копчето и как го натисна. Отговарям. Днес (в понеделник) не участвах в гласуването ЗА бизнеса на транспортните олигарси и по този начин ПОДКРЕПЯМ по-добри условия за труд и по-високи доходи за българските работници", изразява позицията си Бареков във Фейсбук.
 
"Аз съм против робските условия на труд за българските шофьори на тежкотоварни камиони. Още преди години пръв от българите алармирах с позиция в пленарната зала на ЕП транспортните босове да подобрят условията на труд и заплащането на своите наемни работници.
 
Изпълних волята на моите избиратели, пратили ме в Брюксел, да работя за подобряването на техните доходи, социално положение и условия на труд", пише още той.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници