Цачева поиска Цацаров да я провери за апартамента

Цачева поиска Цацаров да я провери за апартамента
A A+ A++ A

Цецка Цачева дойде специално в парламента, за да направи изявление пред медиите във връзка с покупката на апартамент от фирма "Артекс" в съседство на този на Цветан Цветанов.

Правосъдната министърка обяви, че сама е поискала прокуратурата и КПКОНПИ да я проверят за сделката.

"Искам да ви информирам, че тази сутрин с нарочно писмено волеизявление от моя страна съм сезирала председателя на антикорупционния орган КПКОНПИ, както и главния прокурор на България, за категоричното ми желание да бъдат извършени проверки за придобития от мен имот на ул. "Юрий Гагарин", започна изявлението министърката на правосъдието.

Тя е поискала още да бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът. "И да се установи има ли конфликт на интереси с фирмата-продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните ми отношения с фирмата-продавач", уточни Цачева.

"Готова съм да сътруднича на проверките, давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам", обеща министърката на правосъдието.  Ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени, заяви Цачева.

Цачева обяви още, че няма офшорни сметки, нито търговски дружества. "Нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти", допълни още тя.

Тя повтори, че закупеният от нея апартамент е бил в груб строеж. Повтарям – цената е за имот в груб строеж. И в нотариалния акт това, което е записано, е цена на имот в груб строеж",отсече Цачева.

И заяви, че повече няма да говори по темата до приключване на проверките.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници